Lett var det ikke fordi jeg hadde ikke form. Sendte melding til nabo'n og ikke lenge etter stod hun på døra med en gryte jeg kunne låne, men hun hadde ikke annet lokk enn et glass lokk fra en gammel kasserolle. Hmm bruk aliminiumsfolie sa hun. Det skulle jeg prøve tenkte jeg.
Etter å ha lest litt mere på oppskriften stod det, ha noe tung som dekker. Aliminiumsfolie er ikke kjent for å være så tungt.... What to do??
Jeg fant til slutt frem gryta mi som ikke er større enn 20 cm i omkrets, og fant frem et ildfast lokk som passet nesten. Kledde det så med aliminiumsfolie for å få det tett. Men i ovnen løftet deigen opp lokket så effekten ble ikke helt 100.
Men ettersom jeg ikke kunne smake selv pga cøliaki fikk jeg to arbeidskamerater til å prøve. Det måtte smake ok ettersom begge ville ha oppskriften:) Så nå har jeg laget en glutenfri verson som står og venter på meg til i morgen, lurer fælt på hvordan den blir:S
http://matpaabordet.blogspot.com/2010/05/brd-fantastisk-godt-og-fantastisk.html Her ligger det inn bilder og video.
Så du trenger:
No-knead bread
500 gram mel
1,1/4 ts salt
1/4 gjær
400ml vann
La det hvile i 12 - 18 timer. Brett deigen, snu 90 grader brett igjen. La ligge i et kjøkkenhåndklede i ca to timer. Forvarm ovn og gryte til 220 halv time før bruk. Legg i brødet med bretten ned. Ha på lokk, stek i 30 min. Ta av lokk og stek vidre i 15 - 30 min til overflaten har fått fin gylden farge.
Den glutenfrie versjonen finner du her:
Den glutenfrie versjonen finner du her:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)