mandag 10. desember 2012

Glutenfrie pepperkake-cookies

Etter å kommet over disse kakene på facebook (mener jeg det var) ville de liksom ikke slippe taket. Så da var det bare en ting å gjøre! Nemelig å bake:) Denne oppskriften er funnet her, og her finner du også mange gode oppskrifter for et glutenfritt kosthold.
Kjeksene ble gode og huset luktet herlig julehus etter endt bakst:)


 

Glutenfrie pepperkake-cookies


ca. 25-30 (alt er størrelsen du liker)
 
 
Du trenger:
 
1 dl (65 g) mandler, finhakket
100 g melange, romtemperert (her uten melk og salt. Ha derfor i litt salt)
80 g sukker
65 g lys sirup
2 ts malt kanel
2 ts malt ingefær
2 tsk malt nellik (20 nellikspiker)
1/3 ts malt sort pepper
2/3 ts natron
135 g toro lys melblanding (eller 1 dl vanlig hvetemel)
 
Slik gjør du:
 
Mandlene hakkes fint.
 
I en bolle mikses romtemperert smør, sukker og sirup slik at det samler seg godt.
 
Ha så i mandler og krydder. Bruk slikkepott når du blander.
 
Bland natron sammen med melblandingen og rør alt sammen i røra med slikkepott (eller som jeg brukte fingrene)
 
Deigen rulle til en pølse på ca. 20 cm pakkes inn i plastfolie og legges i kjøleskapet. (Alt fra et par timer til over natta)
 



Ovnen settes på 175 grader og rullen skjæres i passse tynne skiver. Det stod 8-10 min i ovnen, men i og med at jeg hadde tykkere kjeks måtte de ha ca.11 min. Så følg med steketiden da det varierer fra ovn til ovn og fra størrelse på kjeksene.
 
La kjeksen så hvile på platen før du har den over på rist.
 
Joda disse ble gode de:)

Disse ble kjempe gode og holdt seg godt i boksen. Skal helt sikkert lages igjen neste år:))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)