Det har vært lite blogging i det siste, men det lages da mat i stor skala. Al e stort sett hjemmelaget. Jeg har begynt å tåle litt melk den senere tiden, så mange av oppskriftene kan bli med melk, men skal prøve å skrive hva du kan erstatte det med pga melkallergi/intoleranse.
Jeg har kallt denne suppa marrokansk gulrot suppe, den er basert på en suppe som ei vennine av eg gav meg nyssen om. Jeg vet ikke om jeg husker riktig, men her er min versjon av den:
Marrokansk gulrotsuppe
Du trenger:
4 stk gulrot
3 stk poteter (gjerne kokte fra dagen før)
1 løk
1 kanelstang
1/2 appelsin
1-2 buljongterning med 1 liter vann
Slik gjør du:
Del opp grønnsakene i biter. Løken svisses i litt olje på lav varme (skal ikke svis) til den er blank. Ha så i gulroten og purreløken med kanelstanga. Surr i et par minutter. Ha så i vann og buljong. La små koke til grønnsakene er møre. (15-20 min) litt etter størrelsen på grønnsakene. Ha så i appelsinsafta, og salt og pepper etter behov.
Bruk stavmikseren og mos alt til en fin mos.
Kok opp, spe med litt vann hvis for tykk.
Server med strimler av gulrot, gulrot rundstykker, ristede pinjekjerner, vårløk og litt rømme. (Eventuelt litt soya fløte for deg om ikke tåler melk)
Å herlig smak av sol:) God påske til dere alle:))
Spennende med kanelstang og appelsin! Kan tenke meg den smaker friskt og krydret :)
SvarSlettVar veldig godt:)
Slett