fredag 22. mars 2013

Stekt sei- barnas favoritt

"Ka ska vi ha te meddag i dag mamma?" - To håpfulle øyne kikker på meg på kanten av senga. "Vi ska ha stekt sei", sier jeg. "Æsj fesk no igjen!!" To skuffede øyne kikker på meg irriterte, skuffet over middagsgleden.

Men det skal sies at ved middagsbordet kom hun med denne uttalelsen. "Å æ elske sånn meddag!", "Men du sa jo du ikke likt fisk", sier jeg. "Ja men sånn fisk ælske æ" Ikke helt til å bli kloke på disse barna, men vi elsker de jo likevel:) Så dette er en av de faste middagene hjemme hos oss, enkelt og godt. Server gjerne sammen med grønnsaker som barna liker, og kanskje en ny vri på potetene?

 

Stekt sei/torsk

 
Du trenger:
500g sei/torsk (annen hvit fisk)
salt
pepper
Mel( her brukt semper mix)
Til pynt her er det blitt brukt ruccula salat og sitronbåter.
 
 
Slik gjør du:
 
Del fisken i skiver på ønsket lengde/bredde. La det bli halvtinet før du gjør dette, så deles de enklest. Vend så fisken i mel, så i salt og pepper.
Stek på mediums varme i litt smør til den oppnår ønsket farge i stekepannen, så snur du og gjør det samme på den andre siden . Legg til side mens du steker ferdig resten.
 
Tilbehør :(det du ønsker):
Denne gangen var det potet, raspet gulrot, løksjy, stekt løk og bacon. Har du ikke saus kan godt majones, rmme eller ketsjup gjøre nytten. Er også godt med en dråpe sitron over.
(baconet ble for mye og droppes neste gang)
 

 
Fisk har endelig fått fotfeste hjemme hos oss, og det er ingen unnskyldninger lengre for hvorfor vi ikke lager det. Enkelt er det og nydelig godt! Og barna, joda de spiser det de også. Og denne retten er elsket, så joda denne serverer vi gjerne hjemme hos oss.
Da vi laget den sist ble den servert med raspet gulrot, kokte poteter, stekt løk og smeltet smør.

2 kommentarer:

 1. Kjempefin blogg du har. Datteren min på 12 er født med cøliaki, men nå og allergisk mot kumelk og eggehvite. Jeg har god erfaring med bruk av rismel når jeg steker fisk, synes det gir den beste smaken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott du har funnet det du liker. Her brukes mest Toro eller Schär B. For semper tåles ikke lengre:( rismel er fint, jyttemel funker det å. Har i tillegg prøv sesamfrø og glutenfri cornflakes, men bruker det vi har i hus😊
   Arti du liker bloggen selv om den har vært uaktiv i mange år😊

   Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)