mandag 11. juli 2011

Lady fingers eller Fingerkjeks

Jeg hadde hørt så mye om Tiramisu, men viste jo selvsagt at jeg ikke kunne spise det. Hmm what to do.. Joda utrolig hva man kan finne på internett. Først måtte jeg vite hva som befant seg i kaken. Fingerkjeks, nei nei for en med cøliaki. Vel det var bare en ting å gjøre. Bake den uten gluten og krysse fingrene for at det skulle gå bra.

Og de ble da ikke så ille. (Men så vet jeg jo ikke helt hvordan de skal smake da:(())



Her er oppskriften:
Fingerkjeks



2 eggehviter
50 g sukker
2 eggeplommer
45 g potetmel
30 g siktet semper
Savoiardi-kjeks: I stekeovnen ved 200 grader i ca 5 minutter.

Visp eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum. Visp eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret. Bland eggedosis og eggehviter. Sikt i melet og bland forsiktig. Dekk stekeplaten med bakepapir, sprøyt massen i ca 1 cm lange striper og stek kjeksene. Avkjøl på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)