Tiramisu
DETTE TRENGER DU:
3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone (myk italiensk ost)
3 eggehviter
1 liten klype salt
20 fingerkjeks (Glutenfrie, se oppskrift på fingerkjeks)
3 dl kald espressokaffe
Kakao til å drysse over
SLIK GJØR DU:
Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem på kremen. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem.
Avkjøl minst 1 time før servering.
Dryss kakao på toppen og server!
Lag alltid Tiramisu først om du skal servere mange retter. Desserten trenger å sette seg. Lag den gjerne dagen før.
Det er strengt tatt ikke nødvendig å skille eggeplommer og eggehvite om du synes det er plundrete å gjøre. Metoden gjør Tiramisu litt luftigere i konsistensen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)