mandag 11. juli 2011

Tiramisu

Så var vi klare for å lage Tiramisu, håper det smaker godt:) Bilde kommer etterhvert, men her er oppskriften.

Tiramisu

DETTE TRENGER DU:

3 eggeplommer
3 ss sukker
250 g mascarpone (myk italiensk ost)
3 eggehviter
1 liten klype salt
20 fingerkjeks (Glutenfrie, se oppskrift på fingerkjeks)
3 dl kald espressokaffe
Kakao til å drysse over


SLIK GJØR DU:

Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.

Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.

Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.

Legg et lag med krem i bunnen av en serveringsskål. Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem på kremen. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem.

Avkjøl minst 1 time før servering.

Dryss kakao på toppen og server!
Lag alltid Tiramisu først om du skal servere mange retter. Desserten trenger å sette seg. Lag den gjerne dagen før.
Det er strengt tatt ikke nødvendig å skille eggeplommer og eggehvite om du synes det er plundrete å gjøre. Metoden gjør Tiramisu litt luftigere i konsistensen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)