tirsdag 14. januar 2014

Matmuffins, perfekt turmat

Godt nytt år alle sammen,håper dere har hatt en super fin juleferie, og aller er friske og opplagt til et nytt og kanskje et bedre år? Tiden vil vise.


Har i den senere tid hatt datatrøbbel og ikke lagt ut noen oppskrifter. Det er blitt prøvd mye rart noe godt, noe gammelt og noe man helst vil glemme. Er vel slik for alle inni mellom, men gi ikke opp!!


Hadde i dag disse gode matmuffinsene til middagssuppa vår og disse vil jeg mer enn gjerne dele med dere.
Denne oppskriften har jeg funnet i bladet "Coop medlem" fra april 2012, men gjort den gluten og melkefri, slik at sånne som oss kan nyte godt av de likevel. Ja jeg gjemmer på mye rart når det gjelder oppskrifter:)


Bilde kommer


Ost- og skinkemuffins



Du trenger:
4 dl lys toro
1ss olje
1 1/2 ts bakepulver
4 dl soyamelk blandet med ca 1 ss eplesider edikk
1ss fiberhusk

Fyll:
100 g skinke
1 vårløk
(100g ost hvis det tåles, hadde det i for de som tålte det, men da til slutt)
30g soltørkede tomater
2 ss bladpersille




Slik gjør du:


Ovnen settes på 200g. Melken blandes med edikken og den lar du stå i ca 5 minutter.
Bland mel, olje, bakepulver, og soyamelken. Ha i fiberhusken og bland inn skinke, hakket vårløk, hakket bladpersille og soltørkede tomater. Fordel i former.


Tåler noen ost kan du ha i revet ost i resten av deigen. Ha i store muffinsformer og stek i 30-45 min. Avkjøl på rist.


I oppskriften står det 25-30 min. 35 min ble for lite i min ovn, så derfor har jeg satt opp steketiden.
Nyt:) Husk å merke hvor du setter de uten ost, slik at de ikke blandes.



3 kommentarer:

  1. Fantastisk blogg :) Takk for gode oppskrifter. Hilsen en som er melk- og glutenintolerang.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for fine ord:) Flott om du finner noe du liker:) Har hatt data problemer og ikke fått lagt inn bilder derfor ikke blitt så mye blogging i det siste, men håper det fikser seg.

      Slett
  2. Heisann. Finner masse god inspirasjon på bloggen din. Skulle bare ønske jeg oppdaget den før ��. Har 2 barn med allergi for egg og nøtter, og leter etter noen gode erstatninger. Vi skal ha konfirmasjon til våren, og planen er at han skal tåle alt denne dagen. Finnes det noe som kan erstatte kransekake? Og har du oppskrift på vaniljekjeks, som kan kjevles ut og skjæres ut med former, for så å pyntes? Så den du hadde som skulle ligge på kjøl og skjæres opp.. Tror ikke den funker.. Svar meg gjerne på Facebook, eller Mail: ingunnaase@msn.com Jeg har sendt deg en melding på Facebook, men ligger sikkert under annet...

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)