Etter å ha vært på utkikk etter litt inspirasjon falt valget nok en gang på Trines mektige matblogg. Hun hadde skrevet om potetsuppe med chorizo. Og den var kjempe god:)) Så i morgen kommer det besøk fra frankrike og det er denne suppa jeg skal server i morgen. I tillegg skal det serveres no knead bread ala Ina. Dette ar blitt en av favorittene her i huset, billig og godt. Spesielt hvis du har et godt brød til.
Potetsuppe med chorizo
Du trenger for 2 hovedrett eller 4 forrett:
Du trenger:
2 sjalottløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
200 gram poteter, i små terninger (suppen er "tynn" ha i mere poteter for mere tykkelse.
1 purreløk, kun det hvite, finsnittet
9-10 dl kyllingkraft (buljong og vann)
1 dl alpro soya matfløte(uten melk)/creme fraish (med melk)
smør til steking
eventuelt salt
200 gram chorizopølse, i terninger
Som melkefri bruker jeg å erstatte creme fraish med soyafløte. Men skal i dag prøve med kokosmelk da jeg syns at soyafløten har det med å skille seg og danne små hvite prikker. Kokosmelken gir fra seg litt kokossmak, men var ikke så ille erstating:) Mannen kjente ikke smaken av kokos.
Som melkefri bruker jeg å erstatte creme fraish med soyafløte. Men skal i dag prøve med kokosmelk da jeg syns at soyafløten har det med å skille seg og danne små hvite prikker. Kokosmelken gir fra seg litt kokossmak, men var ikke så ille erstating:) Mannen kjente ikke smaken av kokos.
Slik gjør du:
Fres sjalottløk og hvitløk i litt smør, til løken blir blank og myk. Bruk lav temperatur.
Tilsett purre og poteter og la det frese med. Tilsett kraften ok la det koke under lokk til potetene er møre.
Tilsett crème fraiche/melkeerstatning og kjør i hurtigmikser. Smak eventuelt til med litt salt.
Stek chorizopølsen ved lav temperatur til fettet skiller seg ut.
Anrett suppen i dype tallerkener og legg en raus skje med pølseterninger midt på. Drypp litt av oljen fra pølsen over. Pynt eventuelt med f.eks basilikum hvis du har. Serveres med godt brød til, da gjerne knafritt brød eller foccacia.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)