Først trenger du mandler. Skåld de ved å koke opp vann og legg mandlene i. Du trenger ca. 15 stk. Når de har ligget litt i vannet prøver du å få av skallet. Går dette lett, fjerner du skallet på alle.
Du kan la de tørke i ca. 2 timer, men er du like utålmodig som meg setter du de ca 15 min i ovnen nederste rille på 120 grader. (Da lager du deigen først)

Deigen:
Bland sukker, melis, vanilje ekstrakt, litt salt og ett egg og en plomme. Rør godt med en tresleiv.

Ha i romtemperert smør og rør vidre.

Ha i melet og bland alt til det blir en deig. Kna litt med hendene. Deigen skal ikke være klissete.

Ha den i en plastikk pose og ha den 1 time i kjøleskapet.

Varm opp ovnen til 175 grader.

Forming av fingrene:
Ta en liten deig bit på størrelse lik en valnøtt. Rull den, klip den og form knokler. Bruk en kniv til å lage "rynker".
Sett på en halv mandel ved å lime den på med litt eggehvite. Du kan også ha over litt eggehvite på resten av fingeren.
Vil du ha røde negler maler du bare mandelen med rød farge fra wilton.

Legg over på et bakepapir.
La fingrene hvile i ca 15 min i kjøleeskapet.

Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 12-15 min. De skal få ør litt farge. Legg de over på en rist og la de avkjøle seg.

Etter de er avkjølt mal de med kakaopulver og du er ferdig.



Denne oppskriften kommer opprinnelig fra Martha Stewart
Happy Halloween


Her har de blitt malt med wilton farge.