fredag 9. november 2012

Glutenfri rullekake med bringebærfyll (med egg)







 
Nok en gang har jeg bakt rullekake, dette er vel den tredje av samme oppskrift, dog tre forskjellige fyll. Vil du se på de andre to går du hit eller hit. Kjapt å lage og smaker nydelig:) Hvorfor ikke servere den til farsdag på søndag??
 
 

Glutenfri rullekake (med egg)

fylt med bringebær coulis
 
 
Du trenger:
 
4 egg
120 g sukker
100 g toro fin kakemiks
1 ts bakepulver
 
(2 ss bakekakao pulver) hvis du vil ha sjokoladesmak
 

3 - 4 ss syltetøy
Noe sukker til rulling
 

fyll:
4ss Bringebær coulis (eller bringebær syltetøy)




Slik gjør du:

Pisk egg og sukker til eggedosis, sikt inn mel og bakepulver.
 
Ha bakepapir på et stekebrett og smør godt. Fordel røra jevnt utover med en stekespade, og stek i ovn ved 200 g i 5 -10 min (*Min var ferig etter 5 min)
 
Legg et rent kjøkkenhånduk på benken og strø sukker utover.
 
Flytt deigen fra steke brettet slik at det blir liggende med bakepapiret opp. (Det vil si snu det) Dra papiret forsiktig av.

Fordel fyll utover hele flaten(hvis det er syltetøy) og rull sammen til et sylinder med håndkledet rundt.
 
Bruker du smørkrem lar du kaken avkjøle seg først. Sett den gjerne en time i kjøleskapet før du serverer den slik at kremen får satt seg. (Det gjorde ikke jeg, derfor ble fyllet litt vanskelig å skjære, og så ikke så fin ut.)
 
La kaka hvil til den blir kald.

Var litt uheldig med rullingen denne gangen. Husk og rull den tett når du begynner. Smaken er helt herlig. Oppskriften er funnet i boken Familiekokeboken (dog den er med hvetemel)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)