mandag 19. november 2012

Silkekaker/sjakkruter uten gluten, egg og melk

 
 
Da var tredje sort i boks. I dag ble det laging av silkekaker som også blir kalt sjakkruter. Var en enkel og grei oppskrift, men var litt spent om de ville holde sammen, da den hvite pølsen ville sprekke. Men neida den holdt sammen den og er ganske fornøyd med resultatet.
 Godt smakte det og beste av alt denne tåler vi alle:D
 
 
 

Silkekaker

 
 
 
Du trenger:
 
200g melange (uten melk og salt)
150g sukker
100g potetmel
200g toro glutenfri lys melblading
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2ss kakao
(litt salt)
 
 
Slik gjør du:
Rør sukker og smør hvitt. Bland inn mel, bakepulver, vaniljesukker.
 
Del deigen i to (her brukte jeg vekta for å se at begge var like tung.) Bland kakao i den ene delen.
 
Del så hver deig i to. (to hvite og to brune) Lag 4 pølser som har lik lengde, og sett de sammen. (se bilde)

 
Rull den lett sammen, og sett i kjøleskapet i 1-2 timer. Skjær med skarp kniv i den tykkelsen du liker.


Sett på bakebrett og stek de på 190 grader i ca.12 min. Avkjøl på rist.
Smaksprøve nytes med et glass melk. (Hvis det tåles)

4 kommentarer:

  1. Sjakkruter/silkekaker har allergikeren vår alltid likt - og heldigvis kan de lages "uten alt" også. Hemmeligheten er å la dem ligge i kjøleskapet en stund før en deler dem opp, slik du også nevner, enten de er med- eller uten alt. Da går det veldig greit :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er nok endel av kluet ja:)

      Slett
  2. Hei :-) Så flott matblogg! Nå fant jeg alle glutenfrie kakene jeg har lyst til å bake til jul i år, og ble skikkelig inspirert av det du har delt her! :-)

    God jul!

    Hilsen Kari Reine

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Kari:) Koselig tilbake melding. Har ikke vært så aktiv på bloggen den senere tiden, men kommer sterkere tilbake:) Ha en god før julstid. Mvh, Mona

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)