søndag 23. september 2012

Høstens beste glutenfrie eplekake uten egg


Ny søndag ny kake, for i dag får vi gjester. Hva passer vel ikke bedre enn en ny eplekakeoppskrift uten egg, melk og gluten? Nydelig godt var den og her kommer oppskriften.
 

 
 
 

Høstens beste eplekake uten egg

 
 
 
 
Du trenger:
 
 
1ts fiberhusk (ikke på bildet)
6 dl toro glutenfri fin kakemiks
100g smør (blå soft flora) smeltes
3 dl soya melk (annen hvis du tåler det)
3stk epler i skiver
1ts vaniljesukker(ikke på bildet)
4ts bakepulver
2 dl sukker
 
kanel og sukker til strø
litt sitron (ikke på bildet)
 

 
 
 
Slik gjør du:
Smelt smøret, ha i melken. Bland det tørre i det våte. Ha i fiberhusk og ha over i formen. Husk bakepapir under.
 
Rens eplene og del i skiver. Husk å fjerne skall og eplekjerne. Ha eplene i en bolle ha over en dæsj med sitron så de ikke blir så brun. Bland dem med sukker (her bruker jeg perlesukker) og kanel. Fordel de over røra og sett i ovnen på 190 grader i ca.50 min +-. Jeg trengte 60 min.
 

Før den ble satt i ovnen.

 
 Prøv med en pinne for å se om kaka slipper pinnen.
 
Nytes som den er eller serveres med is eller krem. 


Her har kaka nettopp kommet ut av ovnen.
Gi meg gjerne en tilbake melding hvis du har prøvd kaken;)
Bon appetitt!











10 kommentarer:

  1. Så flott en kake da. Eplekake hører absolutt høsten til :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det:) Gleder meg bare til at jeg skal få lov å gå på epleslang til naboen;) Fikk bare et lite eple på epletreet mitt i år, mens naboens er fylt til briste punktet;) Da kommer det flere oppskrifter etterhvert;)) Ha en nydelig høst:D

      Slett
  2. I går prøvde vi denne kaken!! Kjempe god:-)
    Jeg er veldig ny i dette med å være fri for gluten, egg og melk. Takk for masse flotte oppskrifter.
    Mvh Hildegunn

    SvarSlett
  3. jeg prøvde denne to ganger og den ble flat. Vet ikke hva jeg gjør galt, men fiberhusk og meg går ikke sammen. Blir geleklump etter sekunder.
    Råd taes i mot med takk. Hilde

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei. Beklager lang tid. Teskjeen må være flat. Blir det geleklump har du antageligvis ventet for lenge eller hatt i for mye. Synd at det ikke ble som det skulle:(

      Slett
  4. Da står kaken i ovnen, jeg har hatt lyst til å prøve denne lenge og siden det er morsdag heiv jeg meg rundt i dag. Nå er jeg virkelig spent. Kommer med tilbakemelding når den er ferdig og smakt på, Takk for en utrolig hjelpsom blogg, vet faktisk ikke hva jeg hadde gjort til bursdager uten. Håper du fortsetter å dele oppskrifter :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra du liker bloggen. Vært litt dårlig med nye oppskrifter, men kommer kanskje tilbake en gang når formen blir litt bedre. Men skulle du trenge noen tips kan du alltids sende meg en Mail eller meld på en av oppskriftene så kan jeg se hva jeg får til å hjelpe med. God morsdag😊

      Slett
  5. God morsdag til deg også og takk for det!

    Kaken var meget vellykket, den var super god :) Ikke falt den sammen på midten heller, noe det alltid gjør for meg. Alle likte den veldig godt og den ble spist helt opp. Det ble faktisk sagt at det er den beste eplekaken de har smakt og var meget overrasket over at den var uten egg, mel og melk :)
    Ekstra morsomt å lage kake med bra tilbakemeldinger. Under steking ble det dannet et hjerte på midten, noe som passet utmerket akkurat i dag :)

    Hilsen Charlotte

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra da. Artig med slike kommentarer😊

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)