mandag 24. september 2012

Hakkespettenes trøffelsjokolade

Min kjære sønn hadde lånt ei kokebok på biblioteket, det var hakkespettboka. Ikke var det mange oppskrifter, men noen var der. Dette er ei av de som fristet oss. Veldig fin bok med mange morsomme historier fra historiens løp anngående mat og matvaner. Disse var veldig gode.
 
 

Trøffelsjokolade

 
 
 
Du trenger:
200g sjokolade (mørk uten melk)
6 ss kakao
25g smør (blå soft flora)
1 dl fløte (melkefri, soyabasert)
3 ss sukker
1-2ts vaniljesukker


Slik gjør du:
Kok opp fløte med sukker og vaniljesukker.

Ta av varmen og tilsett sjokoladen og smør. Rør inn med sleiv.

Sett kjelen i kjøleskap i tre timer. Ta den ut og rør blandingen myk med sleiv.

Trill kuler og rull dem i kakaopulver. Nyt dem;)

Disse blir å lage flere av til jul, enkelt var det også:) Men farlig gode, ser de forsvinner fort fra kjøleskapet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)