tirsdag 23. oktober 2012

Hjemmelaget tomatsuppe med hermetiserte tomater

 I dag hadde jeg så veldig lyst på hjemmelaget tomat suppe, for det finnes ikke noe bedre enn hjemmelaget. Uheldigvis hadde jeg ikke ferske tomater, kun hermetiserte, men etter en tur hit var oppskriften funnet. Og beste av alt. Jeg hadde alt av ingredienser:)
Jeg lover deg hvis du først begynner med hjemmelaget tomatsuppe er posesuppe historie.
 
 
 
 
 
Du trenger:
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
olje til steking
2 bokser hermetiske tomater
2 spiseskjeer tomatpuré
1 liter høns- eller grønnsaksbuljong (kraft)
Salt og pepper
Honning
Basilikum (annen krydder)
 

Slik gjør du:
Hakk hvitløk og løk og la det surre med olje i en panne omtrent 10 minutter. Ha så i hermetiske tomater og tomat purre, kokk opp og skru ned varmen. La dette stå og små koke gjerne lenge. Bruk stavmikseren og kjør den glatt.
Ha i 1 liter ferdig kraft/buljong og kok den opp igjen. Smak til med salt og pepper. Og etter tips fra kjøkkentjenesten, ha i litt honning. Det var faktisk veldig godt.

Vil du ha en sterkere suppe tar du gjerne i litt chilli.

Før du serverer den kan du godt sprinkle litt god olivenolje over. Server med godt brød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)