tirsdag 30. oktober 2012

Glutenfrie, melk og eggfrie pepperkaker

"Mamma mamma kan vi ikke lage pepperkaker?" Hm det var det ja. I oktober?? Min sønn har som vanlig tenkt å ta jula på forskudd og hvorfor ikke, det er nå baksten smaker best.

Hadde ordnet alt klart til barna kom hjem fra skolen i dag. Levende lys, jule musikk, pepperkake former, silikon underlag og kjevler. Mmmm ble jo i julestemning, og det beste av alt - god tid igjen:) Ungene stor koste seg og skulle vist ta med pepperkaker til klassen sin, så vi får nok bake på nytt igjen, men det fikser vi glatt:)

Denne oppskriften fant jeg flere steder på nettet men ingen hadde noen kilde henvisning. Men her er iallefall en oppskrift til oss som ikke tåler alt. Smaken skal vi da diskutere etterhvert som resultatet blir ferdig:)

Pepperkaker


Du trenger:
 
4 ss maisolje
0,5 dl sukker
0,5 dl sirup
0,5 dl vann
1 ts. ingefær
2 ts. kanel
0,5 -1 ts. nellik
0,5 ts. kardemomme
0,5 ts. natron
4 dl Toro lys mel blanding

Slik gjør du:

Bland alt unntatt natron og melmiks i en kaserolle, og varm forsiktig opp til sirupen har smeltet.
Ha natron og melmiks i en bolle, og tilsett sirupsblandingen.
 

Sett deigen kjølig noen timer eller natten over.

Arbeid deigen smidig. Kjevle deigen ut på et melet bakebord og stikk ut figurer. Eller du kan bruke et silikon underlag.

Kakenes stekes på 180 grader i 10 min.

Avkjøles på rist.
Kakene ble sprø og gode:)

Dette er en liten oppskrift på ca 3 brett. Vil nok dobble oppskriften til jul.

4 kommentarer:

 1. Hvordan ble resultatet? Gleder meg til jul, men har ikke laget pepperkaker uten egg, melk og gluten tidligere så jeg er litt spent. :-)
  Fru Lauritsen

  SvarSlett
 2. Hei:) Syntes den var god på smak og sprø som den skal være:) Enkel å få til både for meg og to barn på 7 og 10. Litt liten oppskrift men passer godt til 1 person på skolekjøkken. Eller til en liten kakeboks. Fikk ikke testet holdbarheten da barna tok med seg resten til klassekameratene:)

  SvarSlett
 3. Tusen takk for svar. :-) neste helg blir det baking.
  Setter foresten veldig stor pris på din blogg. Mange gode tips og råd. Har prøvd ut mange av dine oppskrifter og er veldig fornøyd med resultatene. ;-)
  God førjulstid.

  Hilsen fra en evig taknemlig Fru Lauritsen

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig med trivelige tilbake meldinger:) Så moro at du har funnet oppskrifter som du er fornøyde med, varmer mitt hjerte;) Syntes 2 gang jeg lagde de at deigen ble litt hard, så hold igjen litt på melet:D
   God før julstid:D

   Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)