lørdag 20. juli 2013

Sennepsmarinert kylling med mangosalat, søtpotetmos og herlige ovnsbakte gulrøtter

 
 
Denne har blitt liggende her enn stund, og aldri blitt lagt ut. Som dere ser er det to ulike kyllinger på bildet. Den ene er uten pepper og sennep. Potetmosen og gulerøttene ble nydelige og kan anbefales. Så og si all mat lages fra bunnen av hos oss, og det er ofte nye retter. Men det er ikke alltid jeg tar meg tid til å blogge om alt. Selv om mye av det er veldig godt. Annet igjen bør vel helst gå i glemmeboka;) Men vi gir ikke opp. Jeg prøver å spare litt, og kaster sjelden rester. Kokte potet rester er nydelig å bruke i potetstappe, rester av kylling bruker vi gjerne i pitabrød.
 
Dagens middag:

Sennepsmarinert kylling, mangosalat, potetmos med søtpotet og ovnsbakte gulrøtter.


Kyllingen: Tørk av filetene og salt og pepper de. Stekes i pannen, ta de opp og legg i de i ildfastform. Ha en kyllingbuljong i stekepannen med 1 dl vann og 2 ss sennep, gjerne grov. La syde i 1-2 min. Smør over kyllingene.

Salaten: Crispi salat, vårløk, oliven, squash og mango. Med litt lime, olivenolje og salt blandes.

Potetmos. Kok opp vann, skrell poteter og søt potet. Del i mindre biter. Kok til de er møre. Sil av vannet og mos de. Tilsett melk og smør. Ha i salt tilslutt når du har fått ønsket konsistens.

Bakte gulrøtter: Skrell gulrøttene og del de på langs. Ca 600g. Bland 1 kyllingbuljong terning med 2 ss rapsolje og salt og rosmarin. Ha et bakepapir i en ildfast form og bland gulrøttene med blandingen. Ha de på 200 grader i 15-20 min. Dette er kjempe godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)