onsdag 31. juli 2013

Bingokaka trekt med marshmallowfondant

Nok en tirsdag og nok en unnskyldning for å lage kake. Deilig å spise noe man ikke blir syk av er det ikke?? Kanskje ikke verdens lekreste kake, men for å være min første "innpakket" kake må jeg si meg godt fornøyd. Dette er ikke en hurtig kake, så her må du smøre deg med gooood tid. Enkelte ting kan lages i god tid før, men i og med at det er en kremmousse kake må nok fyllet lages maks dagen før. Men amerikansk smørkrem kan fryses, og det samme kan fondanten. Eller du kan oppbevare den i en lufttett boks i kjøleskapet.
 
 
 

Bingokaka

 
 
 
 
 
 
Du trenger:
4 dl alpro soya usøtet melk
11/2 ts edikk
1,33 dl olje
4 dl sukker
11/2 ts vaniljesukker
6,5 dl toro fin kakemiks
1/2 ts salt
1 ts natron
1 ts bakepulver
(11/2 ts fiberhusk trenges ikke, men kanskje gjør den at den holder seg saftigere??)
1 ts rosa wilton farge

Stekes på 180-190 i 30-40 min litt etter ovn. Hvis den får for fort farge slår du den over på under varme den siste tiden.

 
 
Til fyllet:
Sjokoladekremen:
100g sjokolade (planmill eller melkefri.)
1 pk alpro soya air and creamy
1 gelatin plate

bringebærmoussen:
100g bringebær
1 pk air and cream alpro soya
2 gelatinplater

Amerikanske smørkremen:
3,5 dl usøtet soyamelk
4 ss toro fin kakemiks
3, 5 dl melis
1 1/2 tsvaniljesukker
300g melange uten salt og melk

Til trekk:
Marshmallowfondant. (Se tidligere innlegg.)Sånn så den ut etter steking.

 
Kaken deles før pynting.

Sett ringen tilbake rundt kaken og fyll på første lag med fyll. Sett over bunn nr. 2 og la kaken få hvile seg litt i kjøleskapet.

Ha så over siste lag med fyll og sett lokket på plass før du igjen setter den i kjøleskapet.Amerikansk smørkrem:
Slik gjør du:

Romtemperert melange mikses sammen med vaniljesukker og melis etter den har blitt hvit.
Så koker du opp mel og melk til den tykner. Rør godt så den ikke klumper seg. (Da kan du bruke stavmikser) Avkjøl til 37 grader, og ha den så sammen med smørblandingen. Miks rundt 4 minutter til den er klumpfri. Den er nå klar til montering.

 
Ta ut kaken og fjern ringen. Nå skal hele kaken dekkes av smørkremen slik at marsmallowfondanten sitter bedre og at kantene blir rettere og skarpere.

 
Når kaken er dekt med kremen setter du den i alle fall 10 minutter i kjøleskapet slik at kremen stivner. Kanskje ble halvparten av kremen brukt, så resten frøs jeg like godt ned. Denne kremen kan du også bruke som fyll, den ble kjempe god!

 
Så kommer arbeidet med å kjevle fondanten. Har du oppbevart den i kjøleskapet kan du godt varme den litt i microen slik at de blir lettere å jobbe med. For å unngå rusk på deigen kan du god kjevle den ut på et bakepapir.

 
Så kler du kaken med fondanten. Det som blir for mye, skjærer du bort. Pynt med det du vil. Jeg farget noe av fondanten med wilton farge pasta og lagde blomster. Disse limte jeg på med hvit sirup kjøpt i Sverige.
 

 

 
Dommen over kaka.
 
Bunnen litt mye stekt, for lite bringebær smak og for kraftig sjokoladesmak, men dette er noe som kan justeres på. Kaken fyller du akkurat med det du liker best. Men joda den var ikke verre enn at jeg tok to stykker, og gleder meg til rester i morgen;)Men til neste gang vil jeg dele den i fire og ha mindre lag med fyll imellom. Kos deg med kaken, håper den smaker!!

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Lurte litt på hvordan denne bingo kaken og karamellkaken holder seg til dagen etter? Synes glutenfritt har en tendens til å bli litt smuldrete og tørre dagen etter. Skal feire bursdag til lørdag og det hadde vært supert å kunne lage mest mulig dagen før :)
  Hilsen Charlotte

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Prøv da karamellkaka eller lag kulturmelkkake( erstatt kultur melk med, feks soyamelk blandet i 1ssedikk) den holder seg saftig. http://monakristinbloggen.blogspot.no/2013/03/super-sjokoladekake-uten-gluten-og-egg.html?m=0 Se kommentar for melkefri. Super god 😊

   Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)