onsdag 17. august 2011

Glutenfritt focaccia

Denne oppskriften er verdt å prøve. Denne har jeg lånt fra:

http://sordid.blogg.no/1234606783_oppskrift_p_focaccia_.html Det eneste jeg har forandret på er å ersatte hvetemelet med fin semper. Det gikk ned nesten et helt brød til middag og kveldsmat til oss fire. Trodde kanskje barna skulle få med seg noen til lunsj i morgen, men det ser dårlig ut;())















Ett stort focacciabrød
7 dl vann
1 pakke fersk gjær
1 dl olivenolje
1,5 ts salt
2 ts sukker (evt. 2 ts honning for en sunnere versjon)
14-15 dl Semper 6 soltørkede tomater, i skiver
15 sorte oliven (av god kvalitet, med stein)
1 ts timian (tørket)
2 ts oregano (tørket)
Havsalt

1. Finn frem en stor bolle. Løs gjæren opp i lunkent vann og ha i olje, salt og sukker.
2. Bland deretter inn mel og elt deigen til den blir ganske grøtaktig.
3. Dekk til bollen og la den heve i 30-40 minutter.
4. Hakk i de soltørkede tomatene og olivene (ta ut steinene) i små biter, og rør dem inn i deigen sammen med timian og oregano.
5. Hell deigen over i en smurt langpanne (eller på bakepapir), og dra den utover til en firkant. Dekk til og la den etterheve i ca. 20 minutter.
6. Ha mel på fingeren og stikk små hull over hele deigen. Dryss deretter på litt havsalt.
7. Stek brødet på nederste rille på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl på rist.
8. Man kan velge om man vil helle en tynn stripe med olivenolje over til slutt. Nå er den klar til å deles opp i firkanter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)