lørdag 10. august 2013

Karamellkake ala Klinga

Oliver har fått dilla på karamell og jeg fikk sinnsykt lyst til å lage en karamellkake. Men i og med at han ikke sulle være med ble dette en kake med egg. Bruker du en paibunn kan du godt bruke fyllet her. Denne ble aldeles nydelig, men den er best den først timen etter du tar den i fra kjøleskapet. Her har du nøtter og sjokolade i bunnen, så et lag med deilig karamell dekket med salte nøtter. Mmmm ikke en bit må gå til spille. Dette er en kake som du ikke greier så mange biter av, men du vil gjerne spise flere:)
 
 
 
 
 
Du trenger til bunnen:
3 eggehviter
100g sukker
100 g valnøtter
100g sjokolade, planmill melkefri sjokolade


Til fyllet:
3ss sirup
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
300g sukker
6ss vann
7ss melange uten melk og salt
7ss alprosoya
 
 
Slik gjør du:
forvarm ovnen på 175 grader og pisk eggehvitene til de begynner å skumme. ha så i litt og litt sukker til du har en nydelig marengs.
Grovhakk sjokolade og valnøtter å bland dette forsiktig i marengsen.
Ha alt i en godt smurt form på om lag 26 cm i diameter.
Så i ovnen i ca 35-40 minutter. La den avkjøle seg.
 
Så lager du karamellen.
Ha sukker, vaniljesukker, vann, salt og sirup i en kasserolle med tykk bunn. Rør til sukkeret er oppløst og så la det koke til det begynner å tykne og skifte til mørkere farge. Ta glassprøven ved å la en dråpe komme i et glass vann, kan den formes til en kule er den ferdig. Ta av fra varmen og ha så i melange og soya fløte. Dette bruser, så vær forsiktig.
Rør det godt sammen. La det få kjøle litt av før du har det over kaken. Da må du huske å ha på ringen rundt kaken.
Vil du ha over nøtter, rister du litt salte peanøtter og litt pistasje og har over før du setter den i kjøleskapet i ca 4 timer.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)