mandag 6. mai 2013

Kanelkake med sjokoladekrem (Uten egg, melk og gluten)

Lyst på noe godt? Det hadde i alle fall jeg. Jeg hadde tenkt å lage en eplekake, med denne bunnen som base. Hadde da tenkt å kutte ut sjokoladen, men med tre barn rundt meg og lekser med mere ble vist sjokoladen med i røra. Da var det bare å stå løpet ut og lage den ferdig! Men den ble kjempe god. Kakeoppskriften har jeg funnet hos vegetarbloggen, og her lover jeg deg at du finner masse godt. Spesielt for deg som ikke skal ha melk eller egg. Oppskriftene er enkle å bytte melet på.
 
 

Kanelkake med sjokoladekrem


Du trenger:
 
6 dl soyamelk
1 ss eplesidereddik
2 dl nøytral olje
6 dl sukker
2 ts vaniljeestrakt
1 liter mix well basic (uten melk og gluten, eller annet glutenfritt mel)
2 ss kanel
2 ss bakekakaopulver
1 ts salt
2 ts natron
2 ts bakepulver
1ss fiberhusk
 
Til Sjokoladekrem:
200 g vegansk sjokolade
2 ss  margarin uten melk og salt
1 pakke vispbar soyakrem, for eksempel alpro soya
 
 
Slik gjør du:
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha bakepapir på en langpanne.
Soyamelk og eplesideredikk vispes lett i en liten bolle. Ha så i olje, sukker og vaniljeekstrakt.
Helst bør du sile de tørre ingrediensene i en stor bolle og rør det sammen. Bland så i den våte blandingen. Ha i 1 ss fiberhusk.Vispes hurtig sammen med en mikser.
Hell i langpannen og stek i ca 20-25 min. Prøv med en kakepinne for å se om den er ferdig.
 
Avkjøles før glasuren has over.
 
Glasur:
Smelt melange og sjokolade over lav varme. Visp fløten med litt melis. Rør så inn sjokoladeblandingen. Ha over kaken og kan gjerne få sette seg en halvtime før du skjærer i den.
 
Pynt:
Hvit melkefri sjokolade bestilt hos allergimat.no
 
Nyt!
 
Jeg frøs ned halvparten av kaken uten glasur, resten står klar i kjøleskapet. Kaken ble overraskende saftig, og veldig god på smak. Mulig jeg vil prøve meg på en annen glasur neste gang, selv om den var god denne også.

6 kommentarer:

  1. Denne hørtes veldig godt ut - så den skal testast ein gong! Takk for at du deler mange flotte oppskrifter! :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Den var veldig god, håper den holder seg like saftig til i morgen:) Elsker å bake, og artig med tilbake meldinger. Si i fra hvis du savner noe, elsker ei utfordring:)

      Slett
  2. Dagen etter er fortsatt kaka saftig og mmmm god:) Denne oppskriften bør dere notere dere for den er absolutt verdt å smake:)

    SvarSlett
  3. Hei. Bare lurte på om fløten skal vispes til kremkonsistens?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, fløten vispes til krem konsistens ja:) Lykke til.

      Slett
  4. Takk for svar;) bare blandet bare kremen med litt melis, og blandet dette med sjokoladeblandingen;) men ble ganske god:)

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)