søndag 30. desember 2012

Rødkål ala Hellstrøm

Her har du en oppskrift som jeg har hentet i fra Øyvind Hellstrøms juletilbehør og som jeg må innrømme blir laget neste år også. Det ble veldig hektisk hos oss i jula og derfor ble det ikke tatt så mange bilder, men skal jeg bevare oppskriftene må jeg nok bare bruke de jeg har. For jeg skal lett innrømme at noe fotograf er jeg ikke:D Men her har du en nydelig rødkål ala Hellstrøm.  
 

Rødkål

 
Du trenger:
 
1 stk rødkål
3 sjalottløk
1 ss honning
10 stk tørked fiken
2 ss sherryeddik (jeg brukte 1 ss sherry og 1 ss epleedikk)
Olje
1,25 dl solbærsaft konsentrat (egentlig 4ss solbær men økte mengden m 0,25 saft i stede)
salt og pepper

Slik gjør du:
 
Kålen skjæres i fine strimler og løken fin hakkes.
Ha olje i en kjele hvor du har sammen kål, løk, honning, fiken og solbærsaft. Stek på middelsvarme og husk å rør i 20 -25 minutter.
Så må du huske å smake til med salt og pepper.

 

4 kommentarer:

  1. Når tar du eddiken oppi? Det momentet har du glemt, og faktisk Hellstrøm også!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Fort gjort. Hadde den i sammen med resten. Ble laget i år også men i år hakket jeg fiken i mindre biter og det ble kjempe godt;)

      Slett
  2. Takk for denne oppskriften! Har brukt den hver jul i tre år!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så arti å høre. Er som sagt Hellstrøms oppskrift, men morro at du har funnet den her😊

      Slett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)