onsdag 18. juli 2012

Jordbærsyltetøy med vanilje og sitron

I dag ble det å lage jordbær syltetøy av det som var igjen av jordbæra. Barna liker ikke klumper så her var det bare å finne frem stavmikseren og kjøre i vei.

 

Jordbærsyltetøy uten klumper





Du trenger:
2 kg ferdig rensket bær
3 plater gelatin
Halv pose frysepulver
300g sukker
1 stang med vanilje
2 ss sitron















Ha jordbærene i en kasserolle og varm opp til koke punktet, la bærene få slumre i ca 10 min.

Ha så i sukkeret med pulveret. Skrap frøene ut fra vaniljestangen og ha i etter sukkeret har løst seg opp. Legg tre plater gelatin ca 5 min i kaldt vann. Klem så av vannet og ha i kasserollen. Ta da i sitronsaften.



Kjør stavmikseren til jorbærene får ønsket konsistens.
Bruker du glass må disse rengjøres og kokes før du har over jordbærene. Gi bort, nyt og frys ned eller sett mørkt.


Dagens produksjon.

Ønsker du søtere syltetøy tilsetter du mere sukker:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)