torsdag 12. juli 2012

Nora's sjokoladekake uten steking

Så var Nora i gang med kokeleringen igjen, denne gangen var det sjokoladekake som skulle trylles frem. Og kokebøker ble tatt frem snudd og vendt på. "Tanten" hennes fra Frankrike hadde tatt med 2,2 kg med sjokolade og noe måtte det jo brukes til. Så her var det bare å sette i gang.
Etter en liten stund hadde hun tryllet frem en sjokoladekake som ikke trengte steking. Det var jo veldig praktisk spesielt når mammaen hadde tatt i bruk stekovnen til annet bruk. Så her har du oppskriften på en nydelig kake.

Kald sjokoladekake

For dette trenger du:
90g Puffet ris
1 ss honning
200g sjokolade (Mørk sjokolade)
150g kjeks, semper kjeks
125g smør Blå soft Flora

Sånn gjør du.

1. Riv av en bit plastfolie som er minst dobbel så stor som formen du skal bruke. Kle formen med plasten slik at den henger ut over kanten. Sett til side.

2.Ha sjokoladen i biter og ha den i en bolle sammen med smør og sirup. Kok opp vann i en kasserolle. Sett bollen på kasserollen. Rør til sjokoladen har smeltet.

3. Ha kjeksene i biter.

4. Bruk grytekluter og flytt bollen med smeltet sjokolade til benken. Rør godt i den og avkjøl den litt. Tilsett puffet ris og kjeks.

5. Ha kakerøren i formen og press røren litt ned med baksiden av en skje. Legg plastfolie over kaken og sett den i kjøleskapet for 2 timer.

6. Hvelv kaken forsiktig over på en skjærefjøl og fjern plastfolien. Skjær kaken i tynne skiver med en skarp kniv. Nyt:)
Du kan ha mye forskjellig i kaken. I boken hun fant den i "Tøff mat for gutter og jenter" er det mandler, rosiner, pistasienøtter, coctailbær og kjeks som er nevnt. Men Nora er ikke så glad i det og byttet ut med hva hun likte. Godt var det i allefall:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)