lørdag 2. mars 2013

Perfekte glutenfrie pitabrød

 
Hvordan de ble slik skal jeg røpe i løpe av dagen, og hvordan jeg kom over det? Vel la oss kalle det et tegn fra oven:) Her kommer hemmeligheten. Oppskriften ligger her fra før, fremgangsmåten er litt andeledes. Nå kan du lage pitabrød på hytta selv ute ovn:)

Glutenfrie pitabrød

 
Har du sett noe så nydelig?
Etter å ha plagdes med min stekovn siden den streiket før jul, og endelig fått den tilbake og øddelagt x antall bakst fant jeg ut det ikke var noe galt med meg og mine oppskrifter. Ovnen er fortsatt i stykker!! Etter å ha ventet i 45 minutter på at ovnen skulle bli 250 grader, ga jeg opp. Deigen stod og hevet og middag måtte vi ha. Hva skulle jeg gjøre? Hmm hadde jo tidligere laget engelske muffins og det er jo gjærbakst stekt i stekepanna. Lets go! Og gjett om det funka. Men problemet var at de ikke hevet helt optimalt slik de delvis gjorde i stekeovnen. Etter å ha tenkt litt på ovn kontra stekepanna, fant jeg ut at jeg ville prøve med lokk på. Og halleluja her snakker vi perfekt resultat. Så mine siste 5 ble helt perfekt.
Denne oppskrifta funker godt i ovnen, men perfekt i stekepanna med lokket på. Snu når de har fått litt farge. Jeg hadde det ikke for varmt og ikke for kaldt. (7 på stekeplata mi) Lykke til. Gi meg gjerne tilbake melding på pitabrødene om DU har prøvd.
 
Her kommer oppskriften:

Pitabrød

Denne oppskriften er hentet fra finax.se sine oppskrifter, bare jeg har brukt semper mix.
Dette blir ca 16-20 stk.

Ingredienser:

  • 720 (ca 12 dl) Finax Glutenfri Melmix/semper mix (skal den være melkefri skifter du mel merke)
  • 1 dl Pofiber
  • 50 g gjær
  • 4 ss matolje
  • 2 ss Fiber Husk
  • 1 ts salt
  • 2 ts strøsukker
  • 7 dl vann ca 37 grader






 

Slik gjør du

  1. Blanda ut Fiber Husk og gjær i vannet, la stå i ca 10 min.
  2. Tillsett resten og bland i maskin i ca 5 minutter.
  3. Heves i ca 45 minuter, mens ovnen får varme seg opp med bakeplaten i på 250grader.
  4. Del deigen i ca 16-20 biter, rull til boller, som klappes ned til de er ca 5mm tykke. Bakebordet og hender meles lett, under hånteringen av deigen.
  5. Legg brødet på den varme platen, stek i midten av ovnen i ca 8 minutter. (eller i stekepanna med lokk)
  6. Avkjøles under duk.

 

11 kommentarer:

  1. Disse ble nyyyyydelige :) datteren min på 2år elsket dem !!!!!! Lette å lage var de også ! Tusen tusen takk for en super oppskrift :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra:) Flott å kunne dele gode oppskrifter, og glad for tilbake melding:))

      Slett
  2. Må jo prøve, gir jo ikke opp så lett.

    SvarSlett
  3. Tror du disse ville vært like bra/greie etter 4 timer i en matboks?

    SvarSlett
    Svar
    1. Disse tror jeg egner seg kjempe godt som niste mat.;)

      Slett
  4. Bruk nesten 2 poser med toro lys melblanding for samme resultat. Husk å snu den fuktigste siden opp på bakeplaten, hever seg bedre.

    SvarSlett
  5. TUSEN TAKK!!!! endelig en gjærdeig som funker! Kjempegod og lett og fin å arbeide med. Jeg brukte en pk semper mix med fiber og resten schær brødmix. Denne kommer til bruk ofte:-)

    SvarSlett
  6. Mulig å lage denne uten gjær?

    SvarSlett
  7. Hei, dessverre har jeg ikke prøvd uten gjær

    SvarSlett
  8. Å så gøy, og så "selvfølgelig, hvorfor har jeg ikke tenkt på det?" :-D takk! Dette skal prøves :)

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)