søndag 4. mars 2012

Glutenfrie polarbrød

Du trenger:
100 gram glutenfri havregryn
300 gram semper fiber mix
600 gram semper mix
50 gram Demerarasukker
1 pose tørrgjær
1 ts bakepulver
1 ss fiber husk
1/2 ts salt
2.5 dl. vann
3 dl. rismelk
2 ss knuste linfrø utrørt i 6 ss vann
1 dl rapsolje


Kjør havregrynene i foodprocessoren til de blir som grovt mel. Bland ut tørr gjær med vann og ha i fiberhusk, la svelle i ca. 10 min. Bland i det restrerende og elt den godt. Deigen skal være litt løs. Heves i ca. 30 minutter.
Lag så boller av deigen - små hvis du vil lage brød som Gaupefot, og større hvis du vil lage brød i vanlig Polarbrødstørrelse.
Kjevle ut til flate, runde brød, stikk hull i med en strikkepinne.
Ikke etterhev for lenge, husk at de skal være flate. Stekes på 225 grader i ca. 7-8 minutter, de skal bare såvidt ha begynt å få farge.
Avkjøles på rist med et klede over for å bevare mykheten. Legg dem i plastposer straks de er avkjølt.

Ble ca. 27 små. Tror jeg dropper bakepulver neste gang da de hevet seg godt. Viktig å kjevle godt:)

Brukte de like godt til middag i dag som hamburger brød, men ble kanskje litt vel søte..

I motsetning til Polarbrød du kjøper holder ikke disse seg i evigheter i romtemperatur. Men når du tenker over det...er ikke det egentlig like greit? De er kjempefine å fryse, så oppbevaring er uansett ikke noe problem
Oppskriften er basert på http://bentoboks.blogspot.com/2010/01/polarbrd-alvefot.html, men den inneholder vanlig mel. og jeg forandret den litt.

3 kommentarer:

 1. Hei, hei. I kveld har jeg lagd polarbrød - med utgangspunkt i oppskrifta di. De ble litt annerledes enn bildene her, men veldig gode. Legger ut oppskrift og bilder en dag - og linker til bloggen din da :-)

  Tove J

  SvarSlett
 2. Egner disse seg som nistemat? Har en 7-åring som naturlig nok ikke synes 4 timer gammelt ristet brød er noe særlig...

  SvarSlett
 3. Ristet brød er alltid best straks etter. Prøvd å skjære opp brødet og ta opp skiver hver dag fra fryseren? Tror nok disse skal greie en dag, men ble best nystekte. Dagen etter var det nok best i risteren. Hei forresten:)

  SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)