Her har dere en oversikt som jeg er veldig glad i, den er ikke min, men jeg syns at den forklarer enkelt hva du kan erstatte egg med. Denne oversikten finner du her.
Matlaging uten egg
Å bake uten eggEgg har egenskaper som er viktige for gode bakverk. Det har god bindeevne og bidrar til heving. En eggerstatning kan kjøpes i helsekost, men mange ganger kan økt mengde bakepulver være en god erstatning. Dersom du skal prøve deg fram med baking uten egg, kan det være nyttig å kjenne til en tommelfingerregel.
- Når du heller røren i formen skal den flyte sakte utover. Røren skal ikke være så tynn at den renner , eller så tykk at den må skyves utover i formen. Tilsett væske eller mel etter behov.
- Spray med vann eller formfett på bakverk. Det erstatter pensling med egg
- Bruk frukt eller grønnsaker i kakebakst for å få en saftig og smakfull deig.
- Del kakebunnen i to og dynk med litt søtet væske, evnt fyll, for å få et saftigere resultat
Maismel
Gir fin farge i f.eks pannekakerøra eller gratengen
Gir fin farge i f.eks pannekakerøra eller gratengen
Potetmel
God bindeevne, kan erstatte egg i pannekaker, vafler og lignende
God bindeevne, kan erstatte egg i pannekaker, vafler og lignende
Eggerstatningspulver
1 ts erstatter 1 egg. Piskes ut i litt vann før bruk. Inneholde mais og potet-kan kjøpes i helsekostforretninger
1 ts erstatter 1 egg. Piskes ut i litt vann før bruk. Inneholde mais og potet-kan kjøpes i helsekostforretninger
Bakepulver
1 ss erstatter 1 egg
1 ss erstatter 1 egg
Soyamel
1 ss erstatter 1 egg
1 ss erstatter 1 egg
Agar Agar
Vegetabilsk stivelsesmiddel
Vegetabilsk stivelsesmiddel
Hornsalt/hjortetakksalt
Hevingsmiddel som gir sprøtt bakverk
Hevingsmiddel som gir sprøtt bakverk
Natron
Hevingsmiddel, krever syrnede produkter som hvitvinseddik, yoghurt / kultur- og kefirmelk.
Hevingsmiddel, krever syrnede produkter som hvitvinseddik, yoghurt / kultur- og kefirmelk.
Formfett
Sprayes på bakverk i stedet for pensling med egg
Sprayes på bakverk i stedet for pensling med egg
Farris
Kan brukes i vafler og pannekaker. Kullsyren gjør produktet luftigere. Kan også tilsettes farseprodukter som karbonader og kjøttpudding
Kan brukes i vafler og pannekaker. Kullsyren gjør produktet luftigere. Kan også tilsettes farseprodukter som karbonader og kjøttpudding
Eggfri majones
Bland med rømme / melkefri rømme og du får en god dressing
Lage "kulturmelk"
Bland om lag 1ss eplesider edikk med 5 dl soyamelk el. lignende og la stå i ca. 5 min fungerer veldig godt som erstatning.
Bland med rømme / melkefri rømme og du får en god dressing
Lage "kulturmelk"
Bland om lag 1ss eplesider edikk med 5 dl soyamelk el. lignende og la stå i ca. 5 min fungerer veldig godt som erstatning.
Hei!
SvarSlettMin datter har akkurat fått melk, hvete og eggehvite allergi, og jeg er superglad for å funnet deg! Takk for at du deler!
Håper dere finner noen gode oppskrifter. Lover deg at det blir lettere etterhvert. Skriv gjerne en Mail til monakristinkolberg@ hotmail.com hvis du lurer på noe. Lykke til
SlettBlir så glad hver gang jeg finner slike blogger som dette. Stå på!
SvarSlett