Godt var det og dette lager jeg ofte. For meg å være i alle fall:)
Her kommer oppskriften;
Helstekt kylling med et hint av Asia
Du trenger:
1 rå kylling
1/2 sitron
3 ss olivenolje
1/2 chili uten frø
1 ss hakket ingefær
litt urter jeg brukte koriander og oregano (ikke vanlig med det siste urten i asiatisk mat)
1 fedd hvitløk
Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader.
Hakk chili med sjarlottløken. Hakk urtene. Rensk ingefær og hakk den også i små biter. Bland alt med olivenoljen. Smør på kyllingen. Dryss litt havsalt over kyllingen.
Del en halv sitron i 4 biter og legg inn i skroget.
Putt kyllingen i ovnen. Jeg bruker den midt i ovnen. Den skal være her i 60 min. La den få hvile 10 minutter før du serverer den.
Kyllingen blir ekstra saftig med sitronbåtene i skroget:)) Prøv selv og døm etterpå:))
Server med en grønnsalat(isberg, rapid salat, stangselleri, vårløk, sukkererter, pinjekjerner og mais. Gjerne med en vinagrette (3 deler olje og 1 del eddik, dette blandes med for eksempel.) (litt honning, salt og en dæsj med mango/ananas chilisaus)
Til sausen trenger du:
1 boks kokosmelk
1-el 1/2 sjarlottløk
2 fedd hvitløk
2 ss soyasaus
2ts thai red curry
Slik gjør du:
Hvitløk og løk stekes blnke i litt olje. Så har du i red curry og lar det surre i 1 minutt lengre før du har i resten. La det små koke litt til det tykner. (
Går det for sent har du 1 ts maizenne med litt vann.)
Hadde kanskje sett litt bedre ut med å ha dekt opp skikkelig, men maten smakte aldeles fortreffelig. Ikke alltid tid til å bruke fine fat så her har vi kasserollen frem og aluminiums formen... Du får dekke finere du:))