Toro
Toro har mange produkter, jeg bruker mye lys melblanding og toro fin kakemiks, da disse er uten melk og hvetestivelse. Det samme er glutenfritt fiberrikt brød, toro havrebrød og toro knekkebrød.
Ellers er det produkter som inneholder melk eller skal tilføres egg (som Lavkarbobrødet.)
Toro kommer med stadig flere produkter på 1-2-3 som er glutenfrie, men ikke alltid uten alt for oss som tåler mindre.
For å komme til deres internettside gå hit:
Semper
Semper Fin mix og Grov mix er uten melk og hvetestivelse. Merket med grønnstripe i hjørnet.
Lågprotein mix inneholder: Hvetestivelse, sukker, fortykningsmiddel (E412, E464), bakepulver (E575, E500), mineraler (jern), vitaminer (tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyre).
Semper Mix og Mix med fiber inneholder melk og hvetestivelse. Merket med rød stripe i venstre hjørnet.
Lantbrødmix inneholder: Hvetestivelse, havregryn Ren Havre(6%), sukker, fortykningsmiddel(E412,E415,E464), surdeigspulver 2% (quinoa, ris, surdeigskultur), eplefiber, salt, bakepulver(E575,E500), mineral(jern), vitaminer(tiamin, riboflavin, niacin, B6, folsyre). Tørrgjær medfølger.
Her finner du deres internettside
Finax
Finax Mjølmiks inneholder melk og hvetestivelse
Finax lågprotein mjølmiks inneholder hvetestivelse, men er melkefri.
Finax Grov mjølmiks inneholder hvetestivelse, men er melkefri.
Finax Mjølmiks med mais er uten melk og hvetestivelse.
Hos Finax har jeg funnet mange gode glutenfrie oppskrifter, og det er ingenting i veien med å bruke din favoritt melmiks.
Siden deres finner du her.
Schär
Alt av Shär melet er uten melk og hvetestivelse.
Oppskrifter og mere informasjon finner du her på deres internettsider
Jyttemjøl
Alt av jyttemel er uten melk og hvetestivelse.
Her finner du deres hjemmeside.
I tillegg har du mel fra Laila, Mixwell og andre. Forhåpentligvis kommer disse etter hvert.
Jeg har en elev med glutenintoleranse, derfor lager vi samme mat med ulikt innhold (dvs både med og uten gluten). I dag googlet jeg "julebrød glutenfritt", og fikk opp oppskrifter med melsorter som ikke lett tilgjengelig. Derimot har vi Toro glutenfri lys/mørk melblanding, men når det i den "enkleste" oppskrifta står "Schär Mix B" og "Schär Mix C", så blir det ikke noe julebrødbaking på den eleven. Det ville vært veldig fint om du visste om det lar seg gjøre å bytte ut de ulike typene mel med hverandre, selv om jeg ikke rekker å få vite det i tide før julebrødbakingen i morgen. Det kommer jo flere juler/muligheter. :-)
SvarSlettHei. Det går fint å bytte, men ikke alltid. Derfor bør d stå hvilke melsortene som er brukt. Skal du bytte er det biltig å bruke vekt mål, da meltyper veier forskjellig i forhold til hva som er dl og gram. Men bytter du kan du elte inn 2/3 av melet, så justere litt etter litt.
SlettMvh, Mona