Jeg har blitt veldig glad i nøtter av ulike slag i salat. Husker første gangen jeg fikk det på en vietnamesisk resturant i trondheim. Gjett om jeg rynket på nesen:) Men nå bruker jeg det nesten hele tiden selv. Og elsker det! Prøv du å, gjerne ristet nøtter:))
Men her kommer oppskriften på dagens middag.
Fiskegrateng
ca 4-5 porsjoner
Du trenger:
600 gr torsk
100 gr makaroni eller glutenfri makaroni (ukokt)
Halv boks mais
Hvit saus
ca 1/4 purre
2ss hvetemel eller glutenfritt mel
Spe med melk og fløte til ønsket tykkelse. (Soyamelk usøtet og naturlig soya cusine)
Slik gjør du:
1.Trekk torsken i ca. 10 minutter i lettsaltet vann. Tøm av vann og ha i en bolle.
2.På samme tid kokes makaronien etter anvisning på pakken ca 10-12. Skal være litt al dente. Tøm av vann og skyll i kaldt vann. Ha den i samme bolle som fisken.
Smak til med salt, muskatt og pepper. Bruk blenderen og kjør glatt. (Har barn som ikke liker løk biter)
Ha så i maisen.
4.Bland fisk/makaroni slik at fisken deler seg i små biter og ha i en ildfastform. Slå sausen over og bland alt godt sammen
før alt helles i en godt smurt ildfast form. Smak til for å se om du trenger mere krydder(!) Dekk med strøbrød etter behov og (litt dill)
Stek på 180g i 30-45 min. Jeg brukte grillelementet de siste 2 min forå få litt farge over.
Oppskriften er tatt utgangspunkt i denne.