Mine svigerforeldre er opprinnelig i fra Vietnam og lager nydelige vietnamesisk mat. Jeg spør noen ganger etter oppskrift, men Mami (=bestemor på fransk) koker med hjerte og harikke noe skrevet ned..
For å begynne med begynnelsen først så startet det hele slik:
Jeg er stadig på utkikk etter oppskrifter uten det ene og det andre for å spe på de oppskriftene jeg allerede har. En dag kom jeg over oppskrift på Siopao. (Fillipinsk godsaker) " That looks like what my mum makes, only smaller. It's called Banh Bao." Det var det min kjære sa. (JA vi snakker engelsk oss i mellom) Det ble ringt til Mami i Frankrike og hun skulle kjøpe med hva som trengtes til hun skulle kommme hit på ferietur.
Mami, Tataog Lorette kom på besøk og dagene fløy fortere enn vinden og plutselig skulle de reise hjem. Og nå måtte jeg lage det selv!! Helt uten oppskrift og hjelp fra Mami. Den siste kvelden de var med oss spurte jeg om hun hadde noen internett sider jeg kunne få noen tips fra, og det hadde hun. Så begynte jakten!!
Etter å funnet kun en norsk oppskrift gikk jeg over til bilde søk og fant både vietnamesiske oppskrifter, franske og engelske.
Oppdaget fort at alle varierte og at det var ikke noen A4 oppskrift, iallefall ikke som jeg fant ut. Så da var det bare å hoppe ut i det. Ikke en eneste glutenfri oppskrift fant jeg.
Denne oppskriften er basert mest på oppskriften fra denne adressen, men med mine justeringer og forandringer.
http://vagabundusmanoute.blogspot.no/2007/11/banh-bao.html
Resultatet ble forresten godkjent av min kjære samboer. Jeg som aldri før hadde smakt det syntes kanskje det manglet noe, men kunne ikke helt sette fingeren på hva som manglet.
Vel en feil hadde jeg gjort. Jeg hadde kjørt alt i foodprossesoren, det skulle jeg
IKKE. Det skulle skjæres og blandes med fingrene. Vel kan ikke få til alt første gangen. Godt var det uansett:))
Av denne oppskriften ble det rundt 34 stk. Lagde noen uten egg å pga eggeallergi, men kunne likevel ha kokt flere egg!!