Håper dere finner inspirasjon i oppskriftene som kommer, og at dere ser at det går an med intoleranser og likevel spise gode kaker. Dessverre er denne kaken med egg, men snart kommer jeg med bursdagskaker som er uten egg. Lillegutt skal feire at han ble 8 år i sommerferien. So stay tuned.
Som dere ser har denne kaken fått seg tre ulike navn, men navnet skjemmer ingen. Nydelig god kake, spises raskt og i et selskap på 7 ble det ingen rester.
Karamellisrull med rips.
Du trenger:
4-5 eggehviter
1 ts edikk
2 ts maisstivelse
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Tofuline vaniljeis (soyais)
Slik gjør du:
Sett ovnen på 175 grader og kle en langpanne med bakepapir.
Ha bakepapiret litt opp over sidene og klipp i hjørnene for at det lettere skal formes.
Visp eggehvitene og eddik til fast skum.
Ha så i halvparten av sukkeret gradvis, men maskinen går.
Resten av sukkeret blandes med vaniljesukker og maisstivelse før du har det i blandingen gradvis til slutt.
Ha over på bakepapiret
og stek i 15 min.
Ta ut og strø sukker over, snu den over på et annet bakepapir slik at bunnen kommer opp.
Mens kaken hviler seg tar du opp isen og kjører den litt med miksmasteren for å gjøre den lettere å jobbe med. Smør utover isen raskt og rull kaken sammen fra langsiden.
Pakk kaken inn i aluminiumsfolie og sett i fryseren.
Så lages karamellen. Det er akkurat sammen oppskrift som i karamellkaken fra Klinga.
Ta kaken opp fra fryseren og ringle over med karamell. Den vil stivne veldig raskt.
Jeg pyntet med allerede frosne rips klaser. Sitronmelissen har du på rett før servering.
Denne kaken hadde også kledd noe salt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)