Surkålspai med kjøttdeigfyll
Du trenger:
Paideigen:
4,5 dl toro lys melblanding
135g melange uten melk
1,5 ts salt
40ml vann
Fyllet:
Litt smør til steking(melange uten melk)
400g kjøttdeig
100g bacon
1 stor løk
1 gulrot
1 1/2 ts salt
1/2 pepper (kuttet jeg ut da jeg har en som tåler pepper dårlig)
1 dl vann
1/2 dl brødkrumler (tørket og knust brød, husk glutenfritt)
1 dl vann pluss 1/2 buljongterning
1 pose Noras surkål
Slik gjør du:
Fyllet:
Strimlet bacon stekes med hakket løk og gulrot.
Kjøttdeigen stekes.
Legg brødraspet i 1 dl vann i 10 min.
Etterpå blandes alt i stekepannen sammen med vannet med buljongen.
Kok i 10 min., de siste minuttene has surkålen i. (avsilt) Ha i salt og pepper.
Paien:
Toro lyskakemiks blandes med salt, og smør til det er godt blandet. Ha i vannet litt etter litt. Ikke sikkert du trenger å bruke alt.
Kna den smidig. Ha den i en plast pose og sett den i kjøleskapet.
Smør en pai form med litt melkefri melange og trykk halve pai deigen i formen og oppover kanten.
Tilsett fyllet og legg den andre delen over som lokk. Lag noen hull slik at dampen slipper ut. Prikk i skallet med en gaffel og pensle med litt vann (Egg hvis det tåles)
Paien stekes nederst i ovnen på 225 grader i ca. 25 minutter.
Server med en enkel salat til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)