I januar har vi nesten bare spist supper. Dette fordi at det er godt, enkelt å lage og i tillegg får jeg lurt inn litt ekstra grønnsaker til barna. Denne oppskriften fant jeg hos Fannys husmorsskole, hadde ikke alle ingrediensene så det er noen forandringer her i forhold til Fannys. Men denne skal lages igjen, kremet og nydelig. Vi serverer alltid supper med rundstykker til, og nå synes barna at supper er godt. Og vi er nærmere steget om 5 om dagen.
Kremet grønsakssuppe med kylling og purre
Du trenger til 4:
0,5 purre
3 fedd hvitløk
2 charlottløk
2 gulrøtter
4 poteter
2 stk parsinakk
1 l hønsebuljong
ca 2 dl fløte (ved behov, jeg droppet den)
75 gr smør melange uten melk
2 kyllingfileter
Ha smøret i en stor kaserolle og skjær opp den hvite delen av purreløken i ringer og hvitløken hakkes.
Dette surres et par minutter før du heller over buljongen.
Skrell resten av grønnsakene og del de i biter.
Så skal grønnsakene kokes møre før du bruker stavmikseren og lager en jevn suppe. Tilsett så fløte og smak til med salt og pepper.
Stek så kyllingfiletene. La de hvile litt før de skjæres i pene skiver.
Fyll på suppe på suppetallerkener og dander kyllingfileten på vært fat. Dette pynter du igjen med noen strimler av den grønne delen av purrekløken.
Server med godt brød til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)