Jada jeg vet at Halloween var i går, men ettersom vi voksne skal feire i helga passet det bra å lage disse fingrene i dag. Fant denne oppskriften i sommer og haket den av. Ettersom det er bare oss voksne kunne jeg bruke egg, men de er gluten- og melkefrie:) Og selv om de ser forferdelig ut smaker de kjempe godt. Skal ikke se bort i fra at jeg lager dem til Halloween neste år og deler de ut til barna:) Kjempe fornøyd med resultatet, så jo ut som virkelige fingre:)
Dødmanns fingre
Du trenger:
2 store egg
1 ts vanilje extract
115 g usaltet smør, rom temperert. (Melang uten melk og salt)
65g melis
60g sukker
litt salt
265 g toro glutenfri kakemiks
I tillegg trenger du:
Pensel
kakaopulver
kniv
mandler
Bakepapir
plastikk pose
Du får ca. 24-30 fingre litt etter hvilke størrelse du lager de i. De flyter litt utover, men ikke mye.
Slik gjør du:
Først trenger du mandler. Skåld de ved å koke opp vann og legg mandlene i. Du trenger ca. 15 stk. Når de har ligget litt i vannet prøver du å få av skallet. Går dette lett, fjerner du skallet på alle.
Du kan la de tørke i ca. 2 timer, men er du like utålmodig som meg setter du de ca 15 min i ovnen nederste rille på 120 grader. (Da lager du deigen først)
Deigen:
Bland sukker, melis, vanilje ekstrakt, litt salt og ett egg og en plomme. Rør godt med en tresleiv.
Ha i romtemperert smør og rør vidre.
Ha i melet og bland alt til det blir en deig. Kna litt med hendene. Deigen skal ikke være klissete.
Ha den i en plastikk pose og ha den 1 time i kjøleskapet.
Varm opp ovnen til 175 grader.
Forming av fingrene:
Ta en liten deig bit på størrelse lik en valnøtt. Rull den, klip den og form knokler. Bruk en kniv til å lage "rynker".
Sett på en halv mandel ved å lime den på med litt eggehvite. Du kan også ha over litt eggehvite på resten av fingeren.
Vil du ha røde negler maler du bare mandelen med rød farge fra wilton.
Legg over på et bakepapir.
La fingrene hvile i ca 15 min i kjøleeskapet.
Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 12-15 min. De skal få ør litt farge. Legg de over på en rist og la de avkjøle seg.
Etter de er avkjølt mal de med kakaopulver og du er ferdig.
Denne oppskriften kommer opprinnelig fra Martha Stewart
Happy Halloween
Her har de blitt malt med wilton farge.
Du kan la de tørke i ca. 2 timer, men er du like utålmodig som meg setter du de ca 15 min i ovnen nederste rille på 120 grader. (Da lager du deigen først)
Deigen:
Bland sukker, melis, vanilje ekstrakt, litt salt og ett egg og en plomme. Rør godt med en tresleiv.
Ha i romtemperert smør og rør vidre.
Ha i melet og bland alt til det blir en deig. Kna litt med hendene. Deigen skal ikke være klissete.
Ha den i en plastikk pose og ha den 1 time i kjøleskapet.
Varm opp ovnen til 175 grader.
Forming av fingrene:
Ta en liten deig bit på størrelse lik en valnøtt. Rull den, klip den og form knokler. Bruk en kniv til å lage "rynker".
Sett på en halv mandel ved å lime den på med litt eggehvite. Du kan også ha over litt eggehvite på resten av fingeren.
Vil du ha røde negler maler du bare mandelen med rød farge fra wilton.
Legg over på et bakepapir.
La fingrene hvile i ca 15 min i kjøleeskapet.
Sett brettet midt i ovnen og stek i ca 12-15 min. De skal få ør litt farge. Legg de over på en rist og la de avkjøle seg.
Etter de er avkjølt mal de med kakaopulver og du er ferdig.
Denne oppskriften kommer opprinnelig fra Martha Stewart
Happy Halloween
Her har de blitt malt med wilton farge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)