Rabarbra 1700 tallets ginseng. Det var ulovelig å innføre rabarbra fra Kina, og tsaren i Russland fulgte nøye med. Og nå i dag finnes den i nesten hver en hage. Ikke alltid like lett å huske å bruke den.
Husker barndommen med en kopp sukker og en stang med rabarbra:) Det var sommer.
Vel her kommer en enkel oppskrift på rabarbrasyltetøy. Måtte nedjustere oppskriften da jeg ikke ville ta alle rabarbraene:) Den står nå i kjøleskapet for så å bli syltetøy i morgen.
Ca 1,6 kg rabarbra skåret i biter (1cm). (500)
Vaskes godt og trengs ikke å
skrelles.
Ca 700gram sukker. (233,33)
Ha rabarbra i en kasserolle. Strø sukker
over. Sette den i kjøleskapet over natta. Neste dag er sukkeret blitt til væske,
og den er klar for å kokes.
La den småkoke i 1,5 time til den har fått rødbrun
farge. Rør om jevnlig. Ikke tilsett noe. Kjøl av.
Nytes. Frys ned eller gi bort hvis det blir for mye.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)