Sider

mandag 14. mai 2012

Crazy cake

Bursdags muffins uten det meste.


Crazy cake


Denne kaken har jeg funnet en gang på det søte liv. Og har laget den utallige ganger. Enkel kake som tåler de fleste omgjøringer i forhold til allergier/intoleranser. Du kan lage en type bløtkake av denne også hvis du tar bort kakao'n, men det har jeg enda ikke prøvd selv da vi er noen sjokolade elskere, men det blir en gang:)

Bursdag i morgen og jeg tilbyde meg å bake en kake jeg kunne sende med. Men med en dags varsel kan det være greit med noe som er helt safe. Så da går vi for crazy cake. Mulig jeg bruker de i muffinsformer, har ikke helt bestemt meg. Vi får se..

2 dl sukker
3 dl semper glutenfritt mel
3 ss kakao
1 ts natron
2 dl vann
6 ss matolje (raps eller solsikke bruker jeg)
1 ts vaniljeessens
1 ts eddikk 7%

Bland det tørre, så det våte så sammen. Rør raskt sammen og stek i en 20 cm for midt i ovnen i 30 min på 180 grader.

Eller som jeg har her. 170grader i ca 15 min for muffins,midt i ovnen.


Før steking. Deigen er veldig løs, men det skal den være. Brukte isskje for å få lik mengde i hver.


 Slik blir de etter steking. Bruk en pinne for å sjekke om de er ferdige.Kremen jeg brukte var en blanding av blå melkefritt smør, en dæsj med melis, litt kaffe, kakao pulver og en ts vaniljeessens.
Ferdig resultat:) Mmm kan jeg få prøve smake mamma. Klart du kan:)
Vips ferdig til å ha med på bursdag.

1 kommentar:

  1. Må skryte av denne oppskriften, den er fantastisk :) kan anbefale den på det sterkeste. Den har vært en reddende engel for gutten min med cøliaki, egg og melke allergi. Han har hatt med disse i barnehagen på bursdagen sin og både store og små elsker dem, til og med de mest kresene. De spør stadig om ikke vi kan ha dem igjen og de voksne har spurt etter oppskrift :) takk for en blogg som er til stor hjelp, håper du fortsetter med den. Hilsen SharonBv

    SvarSlett

Bare hyggelig om du legger igjen en kommentar;)